marți, 18 noiembrie 2014

Un Gest pentru o Viata !!!

Salvaţi Copiii îşi propune schimbarea statisticilor dureroase: în fiecare an pierdem aproximativ 1900 de nou-născuţi. La fiecare 5 ore, un copil mai mic de un an moare. Ţara noastră se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalităţii infantile de 9 la 1000 de copii născuţi vii în 2012, cauza principală fiind naşterile premature. O treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame şi copii şi dotarea maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi cu echipamente medicale performante.Salvaţi Copiii România a iniţiat proiectul Fiecare Copil Contează, parte a campaniei mondiale Every One, care urmăreşte reducerea mortalităţii infantile şi a copiilor până la cinci ani. Prin proiectul “Fiecare Copil Contează” ne propunem diminuarea cu 15% a mortalităţii infantile şi a mortalităţii copiilor sub cinci ani, în perioada 2010 – 2015. Acest proiect este derulat în parteneriat cu compania farmaceutică GSK Romania şi cu sprijinul Ministerului Sănătăţii.

Sexul, somnul, banii si tehnologia

Femeile din societatea actuală consideră că somnul şi tehnologia sunt mai importante decât sexul, potrivit rezultatelor unui studiu privind nevoile şi problemele din viaţa de zi cu zi ale acestora, realizat în Marea Britanie, Brazilia, China şi Statele Unite ale Americii. Studiul a arătat că 68% dintre femeile britanice preferă un somn bun noaptea în locul unei partide de sex, în timp ce procentul în SUA este de 60%, iar în China de 70%. În schimb, dintre femeile din Brazilia doar 38% preferă să doarmă în loc să facă dragoste.

YotaPhone 2 se va lansa luna viitoare

Compania rusească Yota Devices a luat pe toată lumea prin surprindere cu anunţul de la CES 2013 al primul YotaPhone. Aceasta promite să aducă în curând un nou dispozitiv din această serie, cu un design şi mai rafinat şi probabil specificaţii tehnice aduse la zi. YotaPhone 2 va fi lansat luna viitoare în Londra, unde sunt aşteptate detalii complete despre acesta. La fel ca şi modelul din 2013, YotaPhone 2 va veni cu două ecrane. Cel prinicipal va folosi un panou LCD tradiţional, asemănător cu ceea ce găsim pe majoritatea dispozitivelor inteligente de pe piaţă, iar unul va fi construit folosind tehnologia e-ink.