joi, 30 octombrie 2014

Cele mai ciudate lucruri si institutii din Romania

Vreau sa vorbim impreuna despre cele mai ciudate lucruri, institutii din Romania si despre cum functioneaza ele in realitate.

1. Politia 
Sunt sigur ca nu doar o singura data a trebuit sa apelezi la acest serviciu, dar vreau sa te intreb daca "organul" si-a facut treaba asa cum trebuie. Spun ca politia mi se pare o institutie ciudata pentru ca de fiecare data cand ai nevoie cu adevara de ei , nu sunt niciodata. Daca mergi pe strada si vorbesti la telefon mai tare decat de obicei si suna cineva la polite sunt sigur ca in maxim 10 minute vine un echipaj si iti da amenda pentru deranjarea ordinii si linistii publice. Dar unde este politia cand un grup mare de huligani fac acte de vandalism in parcuri prin spatele blocurilor si asa mai departe? Unde este politia cand in 80% din cluburile bucurestene se vand droguri ca la piata? 
2.Spitalul
Aici chiar cred ca avem probleme mari, nu am foarte multe lucruri de spus pentru ca vede toata lumea prin mass media ce se intampla in spitalele de stat, cum oamenii ajung sa moara de la o banala raceala, cum ajungi la spital ca te doare degetul si esti operat de apendicita. Sa nu mai vorbim de conditiile absolut mizere si de modul in care esti tratat cand ajungi la urgenta. Norocul nostru este ca mai avem cateva spitale PRIVATE in tara care isi fac treaba asa cum trebuie dar din pacate sunt foarte scumpe.

3.Strazile 
Absolut toti soferii stiu despre aceste minuni din tara noastra numite drumuri publice, autostrazi si drumuri europene. Ce mi se pare foarte ciudat este platim o gramada de taxe si nu primim nimic in schimb. Este jenant sa inauguezi 50 de km de autostrada ca si cum ai fi construti 2000. Nu avem infrastructura absolut deloc. Mi se pare ciudat ca eu sa platesc tot felul de taxe dar cand imi rup amortizoarele pe strazile din Romania statul sa nu ma despagubeasca.

4.Scoala
Inca de esti copil fiecare parinte iti implementeaza ideea de a termina o scoala sa ajungi si tu cineva.
Din punctul meu de vedere este un lucru destul de corect dar nu aici, nu aici in aceasta tara. Cunosc zeci de persoane care au terminat o facultate si nu lucreaza in domeniul studiilor terminate. Mai nou acum vrem carti electronice in scoli, cred asta ar fi un lucru util, dar ce facem cu acele scoli de la tara unde nu exista caldura si mijloace de transport? Ce facem cu acei copi care merg kilometrii intregi pe jos pentru a ajunge la scoala? Le dam o tableta sa vada cum este scoala intr-o tara normala?

5.Nu avem locuri de parcare dar se ridica masinile parcate "ilegal". Sunt satul de absolut toti parcangii care iti iau bani doar pentru ca vrei sa parchezi intr-un loc legal. Eu daca las masina 5 minute sa spunem pe o straduta vine repede firma de de ridicat masinii, o salta dupa care trebuie sa platesc 700 de lei ca sa o recuperez. Dar unde este statul si politia cand vrei sa mergi si tu in oras sa bei un suc si dai de tot felul de indivizi care iti spun sa parchezi intr-un loc unde oricum ai voie? Si iti mai cer si bani ca ai parcat legal.



Elefant.ro - Premium Elefant.ro - Premium

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu